Torrschampo för lockigt hår

När bör jag använda torrschampo?

När du känner att din hårbotten behöver uppfräschning och det inte finns tid att hoppa in i duschen, eller om du helt enkelt inte vill duscha för att du duschade nyligen, kan ett torrschampon ge ditt hår en nytvättad look utan att behöva blöta ner lockarna och styla de på nytt.

Torrschampo passar dig som känner att din hårbotten snabbt blir “fet” vilket gör att du måste duscha ofta. Eller dig som tränar högintensivt och ofta vilket resulterar i fet hårbotten. För dig med lockigt hår som tränar ofta vet du kanske själv att det inte är ett alternativ att duscha håret efter varje träningspass. Oftast vill vi tvätta lockigt hår 1-2 gånger i veckan beroende på tjocklek och hårtyp.

Hur fungerar torrschampo?

När det kommer till hår ses smutsigt och fettigt många gånger som synonymer. Vid fet hårbotten känns håret smutsigt och ofräscht. De naturliga fetterna som produceras är inte “smutsiga”, men många föredrar en “torr” hårbotten då det ser nytvättat ut. Torrschampon är mer eller mindre puderbaserade produkter (även om de kommer i spray-format) som absorberar överflödiga oljor i din hårbotten. Det kan därför vara en toppen lösning mot oönskad fet hårbotten utan att övertvätta håret med schampo. Att undvika övertvätt är särskilt viktigt för lockigt hår, då det oftast är torrare än andra hårtyper. 

Finns det torrschampo specifikt för lockigt hår?

Har du lockigt hår behöver du självklart inte begränsa dig till endast några typer av torrschampon. Men ofta när vi pratar om torrschampon för lockigt hår pratar vi om produkter som är “CG-friendly” eller “Curly girl friendly” (läs mer CG-friendly här). Dessa produkter innehåller bland annat inte sulfater eller silikoner och anses därför “snällare” för håret.

Vilket är de bästa torrschampot för lockigt hår?

Det finns en hel del torrschampon ute på marknaden. Här kommer favoriterna!

Hjärtligt Torrschampo Transparent Kit

Ett doftfritt torrscampo som är växtbaserat och CG-friendly. Hjärtligt Torrschampo är ett snällt torrschampo som passar dig som vill följa Curly Girl metoden eller för dig som är ute efter en naturlig produkt som är  bra för känslig hud/hårbotten. Applikatorn gör det lätt att distribuera produkten precis där du vill.

Living Proof Perfect Hair Day

Ett volymgivande och fräsch torrschampo med mild citrusdoft. Living Proof Perfect Hair Day skiljer sig lite från de flesta torrschampon då produkten är designad till att efterlikna effekten av att faktiskt tvätta håret i duschen. Formulan innehåller oljeabsorberande risstärkelse och är väldigt lätt. Inte helt CG-friendly då den innehåller alkohol som kan vara uttorkande men fri från sulfater, parabener och silikoner. Så ett väldigt snällt torrscampo none the less!

Björk Forma Torr 

Ett till snällt torrschampo som är fri från sulfater, parabener och silikoner och dessutom vegansk. Däremot är Björk Forma Torr inte helt CG-friendly då den innehåller alkohol som kan anses vara uttorkande. Produkten har en mild doft som avlägsnar dålig lukt.